Queden les últimes 48 hores perquè es resolgui el dilema investidura-eleccions, però el PSOE ja sembla que només té les urnes al cap. I estan convençuts que els serviran per a enfortir la seva posició. “Sempre és necessari explicar què fa el govern i per què ho fa”, ha defensat aquest dilluns la portaveu en funcions Isabel Celaá. “La ciutadania és capaç d’entendre que no hi ha actitud per a erigir un projecte en confiança entre tots dos partits”, ha afegit en relació amb les negociacions amb Unidas Podemos.

En una entrevista aquest dilluns al matí a la SER, la dirigent socialista ha subratllat que les enquestes mostren “un suport molt important de la ciutadania” al PSOE, un partit que “s’ha situat en la centralitat i té un projecte per a estabilitzar el país durant quatre anys”. Ha assenyalat la "desconfiança" entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias com el principal obstacle de les negociacions.

El mateix dia que el rei Felip VI inicia l’última ronda de consultes amb els partits polítics, Isabel Celaá ha emplaçat Unidas Podemos a parlar de l’última oferta socialista. “Tenim unes hores encara”, ha dit la portaveu en funcions. “Si hi ha una proposta diferent del que significa participar al govern tota la resta està obert”, ha defensat en aquest sentit.