El PSOE ha donat 48 hores a l'associació espanyolista d'extrema dreta, ultracatòlica i ultraconservadora, Hazte Oír, perquè retiri l'autocar en el qual apareix el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb la vestimenta del dictador nazi i alemany, Adolf Hitler. Així ho ha fet constar a través d'un burofax enviat a l'associació ultraespanyolista i, en cas que es neguin, els socialistes espanyols enviaran el cas als jutjats. Aquesta entitat ha passejat un autobús per Madrid i Barcelona amb la imatge de Pedro Sánchez caricaturitzat com Hitler i amb frases com 'Pedro Sánchez Odia España' (la inicial de cada paraula, a més, forma la paraula PSOE).

Els socialistes acusen l'entitat d'infringir els drets de marca del partit, de publicitat il·lícita, de vulneració de la imatge i l'honor del president espanyol i de la formació i de promulgació de missatges calumniosos, injuriosos i incitadors a l'odi i a l'enfrontament social contra el partit i els seus representants. 

Una associació amb un historial de polèmiques

No es tracta del primer autobús polèmic que Hazte Oír fa circular pels carrers de Madrid i Barcelona. Un exemple és l'autobús que va fer circular l'associació amb missatges polèmics el 2017: "Los niños tienen pene. Las niñas tienen vulva. Que no te engañen", deia el missatge. Això va provocar un xoc frontal amb l'Ajuntament de la Comunitat de Madrid, aleshores liderat per l'alcaldessa d'Ahora Madrid, Manuela Carmena. L'espai a l'esquerra del PSOE va titllar l'autobús de transfòbic, i per això, va ordenar immobilitzar el vehicle. Una ordre que setmanes més tard va ser confirmada per un jutjat en considerar que els missatges eren discriminatoris i buscaven menyscabar la dignitat d'aquelles persones amb una orientació sexual "diferent". 

L'associació també va fer campanya per l'exlíder del Partit Popular Pablo Casado durant la campanya prèvia al Congrés Extraordinari del partit el juliol del 2018, en el qual s'enfrontaven el mateix Casado, contra l'exvicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría i l'exministra de Defensa i exsecretària general del PP, Dolores de Cospedal. Això va acabar amb la victòria de Casado, mentre l'associació ultracatòlica va desplegar una campanya de publicitat a favor de Casado i en contra de Sáenz de Santamaría. De fet, fins i tot va posar en marxa una campanya de ridiculització contra l'exvicepresidenta del govern espanyol a través de dos vehicles pels carrers de Madrid que difonien missatges contra ella. 

Alhora, Hazté Oír té estrets vincles amb l'extrema dreta de Vox. Diversos dirigents del partit ultraespanyolista tenen estrets vincles amb l'associació, com ara Rocío Monasterio, Santiago Abascal o Agustín Rosety. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!