Hazteoir.org presentarà aquest dilluns 31 d'octubre l'autobús #StopLeyTrans que circularà pels carrers de Madrid durant les properes setmanes amb lemes com "les niñes no existeixen", "no a la mutilació infantil" o "les dones no tenen penis", mostrant així el seu rebuig de la tramitació de la Llei Trans. Segons explica l'organització en un comunicat, la nova norma que vol tramitar el govern espanyol deixa "desprotegits principalment els nens i les dones davant greus abusos com són la mutilació dels seus genitals, l'hormonació i l'esterilització".

Així mateix, Hazte Oír denuncia que amb l'anomenada Llei Trans una vegada que estigui en vigor, els menors podran exigir que se'ls apliquin "cirurgies irreversibles que afecten als seus genitals per tota la vida. A més --continua el text-- en el projecte legislatiu del president Pedro Sánchez i de la ministra d'Igualtat, Irene Montero, no es reconeix el sexe biològic, per la qual cosa cadascú decidirà el que vol ser quan li vingui de gust. Al DNI i en tota la seva activitat com a ciutadà", han explicat des de HazteOir.org. L'autobús portarà també un codi QR que enllaça al web StopLeyTrans.org, on s'inclou informació sobre les conseqüències d'aquesta llei i a més s'anuncia la manifestació que la plataforma ha organitzat per al proper 11 de novembre amb la participació de metges, especialistes i "víctimes" de la ideologia de gènere.

Podem pressiona el govern espanyol

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, va anunciar aquest dimecres que la seva formació proposarà al PSOE un calendari clar per a l'aprovació de la Llei trans que "inclogui l'acabament de la ponència el 18 de novembre" per "garantir que no hi ha més retards" i la llei s'aprova abans que acabi l'any. Montero va qualificar d'"incomprensible" que el PSOE hagi votat de la mà del PP una vegada més a la Taula del Congrés per ampliar una setmana el termini d'esmenes a la llei. Montero va assegurar que el seu ministeri no "deixarà anar la mà" del col·lectiu LGTBI fins que "els seus drets siguin llei".

Segons la ministra, l'ampliació del termini d'esmenes "només perjudica a les persones trans "que veuen en risc l'aprovació d'una llei que ha de garantir els seus drets". Dimarts passat, els socialistes ja van avançar que demanarien una nova ampliació del termini de presentació d'esmenes per provar de resoldre el debat intern sobre la normativa. Fonts del PSOE van apuntar que presentaran noves esmenes a la llei, admetent que tenen "dubtes" sobre l'equiparació d'algunes violències a la violència de gènere, encara que prometen que no tocaran la part d'autodeterminació de gènere. El Ministeri d'Igualtat va respondre immediatament advertint que qui "paga les conseqüències" del retard de l'anomenada llei trans "són les persones trans i la comunitat LGTBI, que veu en risc l'aprovació d'una llei que reconeix els seus drets " segons fonts de Podemos.