La possibilitat d'una entesa entre PSOE i Ciudadanos perquè prosperi la moció de censura del secretari general Pedro Sánchez, s'aboca al fracàs, després d'un primer contacte fallit entre ambdues formacions. Socialistes i formació taronja han constatat aquest dilluns les desavinences sobre els objectius a satisfer amb aquest cop a Mariano Rajoy, on els primers ara proposen pactar la "data" per convocar eleccions, alhora que els segons insisteixen què la moció no hauria de donar marge a què Sánchez arribés al poder, sinó que seria per a comicis immediats.

Així es desprèn de la conversa "cordial" mantinguda entre el secretari d'organització José Luis Ábalos i el vicesecretari general José Manuel Villegas, com aquest ha explicat a l'entrada de l'hemicle. Villegas ha insistit que no donarien el seu vot davant d'un escenari programàtic incert, per bé que ha negat que hi hagués hagut trucada entre Albert Rivera i Sánchez per tractar l'assumpte amb més profunditat.

El diputat de la formació taronja també ha parlat amb el coordinador general del Partit Popular, Fernando Martínez Maíllo, per demanar-li eleccions, segons ha dit, però la novetat seria "que no hi ha novetat", ha ironitzat. "A dia d'avui no hem aconseguit que cap dels dos vells partits no es moguin del seu lloc" ha conclòs Villegas, en conseqüència. Tot i negar el suport al PSOE, ha retret a l'executiu central que insistissin que "no havia passat res" perquè a parer de Cs "la legislatura està liquidada".

El partit de Rivera, però, no es rendeix en l'objectiu d'unes eleccions anticipades, que els beneficiarien segons els sondejos, a diferència dels socialistes. "Seguirem lluitant per una moció instrumental o eleccions convocades per Rajoy, d'aquí a dijous" ha tancat, deixant els escenaris oberts.