El PSOE tornaria a guanyar les eleccions a Espanya, tot i la gestió del coronavirus, segons es desprèn de l'última estimació del CIS. Ara bé, perdria una mica de força, passant del 31,9% del vot al 31,2%, després de diversos baròmetres en pujada. Qui sí que es veuria perjudicat per la crisi sanitària és Podemos, que al març tenia un 13,6 % d'estimació de vot i ara en registra només un 12%. Pel que la suma del govern de coalició passa del 44,8% d'intenció de vot al 43,9%.

Qui surt beneficiat de la pandèmia és el PP, que passa del 19,6% fa un mes al 21,1%. Ciutadans també millora resultats, augmentant quatre dècimes, fins al 7,6% dels vots, mentre que Vox és l'únic partit de dretes que baixa, del 14,5% al 13%. L'enquesta, realitzada entre el 30 de març i el 7 d'abril, també indica que un 47,8% dels espanyols suspenen la gestió de Sánchez contra la pandèmia del coronavirus

El govern de coalició millora respecte al 10-N

Si bé és cert que el govern de coalició PSOE-Podemos pateix un lleuger desgast respecte a l'últim CIS, d'abans del coronavirus, els resultats respecte a les eleccions del 10-N sí que són millors. En aquella ocasió el PSOE va treure tres punts menys dels que li dona el CIS d'abril (28% respecte 31,2%), mentre que Podemos es va mantenir pràcticament igual, al voltant del 12%. Això sí, la suma dels dos partits va ser del 40% a les urnes, i l'enquesta els dona un 43,9% d'intenció de vot directa. 

Pel que fa a la resta de partits, el PP obté, sempre segons l'enquesta, uns resultats similars als de les últimes eleccions, mentre que Cs aconsegueix remuntar pràcticament un punt i Vox torna a ser l'únic partit del bloc que baixa. La ultradreta es deixa fins a dos punts respecte del mes de novembre. 

ERC, més a prop del 10-N

Pel que fa als partits catalans, ERC millora àmpliament els resultats, passant del 2,4% al 3,3%, situant-se a uns resultats més similars als del 10-N, mentre que JxCat també millora, però en menor mesura, passant del 1,2% dels vots al 1,4%, i encara molt lluny de les últimes eleccions. Finalment, la CUP es manté pràcticament estable: al març tenia un 0,5% i ara registra un 0,6%, però continua amb la meitat dels vots obtinguts al novembre. 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món