Pedro Sánchez, secretari general del PSOE, ha parlat aquest matí a la Cadena SER sobre la seva trobada de demà amb Pablo Iglesias, número u de Podemos. Sánchez espera que Iglesias hi vagi "amb una predisposició a avançar" perquè "C's ja hi és i el PSOE també", ara "estem a l'espera que Podemos desbloquegi aquesta situació". Sánchez, sorprès d'haver-se pogut entendre millor "amb un partit de centredreta (C’s) que amb el de Pablo Iglesias", no ha descartat la presència de representants de Podem dins del Govern. Aquestes negociacions tenen com a objectiu “posar fre a 4 anys de Mariano Rajoy, d’enfrontament territorial i corrupció", ja que "després del 20D ha canviat el Congrés, però no Rajoy”.

Per la seva banda, el número dos de Podemos, Íñigo Errejón, ha insistit que "no seria convenient" que hi hagués noves eleccions. "Hi ha base per a un acord amb el PSOE amb el qual construir un govern de progrés i de canvi, amb Podemos", ha indicat. A aquests efectes, creu que amb Ciutadans mantenen "moltes posicions antagòniques". Ara bé, no ha descartat entrar en un govern amb els taronges. "No hem rebut la proposta, quan la tinguem, ho valorarem oficialment", ha assegurat. Així i tot, reitera que les seves polítiques són molt diferents i que el gabinet resultant d'un acord ha de ser "de llarga durada".

El congrés socialista

Sobre l'ajornament del Congrés socialista anunciat ahir, Sánchez ha excusat la decisió de retardar l'elecció d'un nou secretari general a la premissa que "primer és el lideratge d'Espanya i després, el del PSOE".

"Els tempos del PSOE s'han de compassar amb els tempos d'Espanya", ha defensat el líder de la formació, que assegura que "en termes personals" a ell li convindria més celebrar el Congrés "avui mateix que no més endavant".

Sánchez ha dit no tenir por de la competència amb Susana Díaz per la direcció del partit. "Retardant el congrés dic a tots els militants que vulguin fer legítimament un pas que no cal parlar de persones i sí d'estratègies", ha assegurat.