El número dos de Podemos, Iñigo Errejón, ha reaparegut avui després de la junta de portaveus que ha tingut lloc al Congrés dels Diputats, i s'ha pronunciat sobre les hipotètiques tensions internes organitzatives que han assetjat el partit, després del cessament de l'exsecretari d'organització, Sergio Pascual, per part del líder, Pablo Iglesias. "És evident que no comparteixo el cessament de Pascual", ha dit Errejón. "Però [Pablo Iglesias] segueix sent el meu secretari general i segueixo al seu costat treballant". Segons el número dos, ell ha manifestat "el desacord" amb la mesura, malgrat que reconeix "entra dins les atribucions de Pablo i del seu càrrec". Sobre si el seu silenci en les darreres setmanes és un senyal de protesta, el podemista ha indicat que han estat dies "difícils", però "de repòs i d'elevació de mires". "La gent no ens va votar perquè ens mirem el melic" ha afegit, de manera que al·lega que ha treballat per a l'estratègia de l'organització.

Un nou cicle polític

Sobre el canvi organitzatiu que enfronta el partit, Errejón ha anunciat que ve "un nou cicle polític". "L'any passat vam anunciar que el partit seria una màquina de guerra electoral, que després de dos anys s'ha demostrat tremendament exitosa", ha dit el podemista. Ara bé, ha reconegut que la formació "necessita nou instrument", que passa per "la constitució d'un moviment popular, més pausat, assossegat i tranquil", que es començaria a "generar després de la investidura". En aquest sentit, el diputat explica que seva proposta passa pel "desenvolupament federal i federalitzant de l'associació, que emani dels municipis i dels territoris". Errejón voldria crear una formació "de majories" i un Podemos "pels qui falten". D'aquesta manera, s'alinea amb les tesis que Pascual va anunciar ahir que defensaria per a l'organització. Així i tot, Errejón celebra la proposta del líder aragonès, Pablo Echenique, de "desmadrilenyitzar l'organització", és a dir, que no tingui el focus a Madrid. Diumenge al Consell Ciutadà, el número dos de Podemos hi defensarà les seves tesis sobre el "nou cicle" de l'organització.

Govern amb Ciutadans

Sobre les negociacions per formar govern, Errejón ha insistit que "no seria convenient" que hi hagués noves eleccions. "Hi ha base per a un acord amb el PSOE amb el qual construir un govern de progrés i de canvi, amb Podemos", ha indicat. A aquests efectes, creu que amb Ciutadans mantenen "moltes posicions antagòniques". Ara bé, no ha descartat entrar en un govern amb els taronges. "No hem rebut la proposta, quan la tinguem, ho valorarem oficialment", ha assegurat. Així i tot, reitera que les seves polítiques són molt diferents i que el gabinet resultant d'un acord ha de ser "de llarga durada".

Desaparegut 

Errejón ha parlat avui, després de setmanes en les quals ha estat allunyat de la vida pública. La darrera vegada que s’havia deixat veure va ser dimecres, en el minut de silenci que el Congrés dels Diputats va convocar en memòria de les víctimes dels atemptats a Bèlgica. En aquella ocasió no va voler expressar-se. ”No és el moment” va dir a la premsa. També havia trencat el seu silenci a través de twitter. Un, el mateix 15 de març per retuitejar un missatge de Pascual, de qui alguns afirmen que és “la seva mà dreta”, i un altre, per agrair a la portaveu de Podemos a l’Ajuntament de Madrid, Rita Maestre, la seva gestió després que aquesta fos sancionada amb una multa econòmica per assaltar la capella de la Universitat Complutense de Madrid durant la seva joventut. Segons la diputada Tania Sánchez, Errejón s'havia pres un "respir", alhora que Iglesias assegurava que estava duent a terme la "seva feina" al capdavant de la secretaria política del partit, i ajudant a preparar la reunió amb Pedro Sánchez.