Encara no hi ha acord, però sí "negociacions serioses" per formar govern. Així es troben les converses entre PSOE i Ciutadans, segons el president del partit emergent, Albert Rivera, que ha tornat a exigir els socialistes que decideixin entre la seva formació política, "constitucionalista, d'igualtat dels espanyols, reformes democràtiques i no més impostos ni més atur", o el de Podemos de "més impostos, atur i referèndums separatistes" en una entrevista a Los Desayunos de TVE.

Malgrat reconèixer que encara no hi ha acord, Rivera ha explicat que s'està reunint amb membres del PSOE "permanentment aquests dies". A més, el líder de Ciutadans ha assegurat que en les reunions assisteixen "economistes, juristes i especialistes en educació" a fi d'establir les reformes del futur Executiu. Tanmateix, Rivera ha recordat que l'abstenció del PP és necessària per complir el possible acord, com passaria amb un pacte PSOE-Podemos. Per convèncer els populars, Rivera creu que l'estabilitat pressupostària pot ser un punt de trobada entre les formacions.

A més del suport frustrat del PP, existeixen altres esculls per tirar endavant la negociació. Són les línies vermelles de Ciutadans, com el rebuig del referèndum d'autodeterminació a Catalunya i la necessitat d'una reforma de la llei electoral, important per al partit de Rivera, perjudicat per l'actual sistema de repartiment d'escons.