La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha assegurat que el PSOE seguirà demanant fins a l'últim moment que el Partit Popular i Ciutdans s'abstinguin en la sessió d'investidura de Pedro Sánchez per no haver de dependre de l'independentisme. En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la portaveu ha dit que encara tenen marge per arribar a acords i ha apel·lat a que les formacions s'abstinguin per "responsabilitat" i "facilitar la governabilitat". 

Celaá ha evitat pronunciar-se respecte els contactes del PSOE amb la resta de formacions. La socialista ha dit que es tracta de "converses privades" i no ha volgut respondre sobre els contactes amb ERC, però ha assegurat que esperen que la investidura es produeixi aviat. "Esperem que sigui al juliol i estem treballant perquè sigui així", ha dit. 

D'altra banda, el mateix dia que s'ha celebrat la vista pública del cas de La Manada, la ministra ha desitjat que "es faci justícia" i ha reivindicat el compromís del govern en matèria de gènere.