La viceprimera secretària del PSC, Eva Granados, ha defensat la "disposició" del govern espanyol per celebrar una altra trobada de la taula de diàleg entre executius i creu que són el president del Govern, Quim Torra, i el vicepresident, Pere Aragonès, "qui s'han d'aclarir".

Granados ha expressat que els dos socis de Govern "han de parlar i decidir què vol la Generalitat en aquesta agenda pel retrobament", és a dir, "si vol diàleg i pacte" o si vol "confrontació". Després que Torra digués aquest cap de setmana que des de la sentència de l'Estatut "la independència és irreversible", Granados li ha replicat que "s'equivoca" i que el que cal és "negociació i pacte". Granados ha acusat Torra de no haver cregut mai amb l'Estatut i ha assegurat que el que fa falta és tenir líders polítics que "reconciliïn i no divideixin".

eva granados - acn

La portaveu del PSC, Eva Granados | ACN

En la setmana en què se celebrarà el ple monogràfic sobre la covid-19 al Parlament, dimecres i divendres, la dirigent dels socialistes catalans ha dit que els sobta que el Govern no els hagi contactat ni els hagi fet arribar cap proposta. "No voldríem que fos una altra oportunitat perduda", ha advertit Granados, que ha cridat a la "unitat entre partits polítics" i "deixar de banda la divisió per parlar de reconstrucció social i econòmica".

"Malauradament el que tenim és un acte preelectoral d'ERC amb Aragonès aquest cap de setmana, que trasllada una proposta de reconstrucció en comptes de fer-la arribar al conjunt de forces; i també Torra, que no trasllada propostes, ni cap tipus de diàleg, acord ni negociació, sinó declaracions amb encara més divisió en l'entorn independentista", ha raonat. Granados reivindica cercar un mínim comú denominador i "anar a la una per bastir un gran acord".

Reconstrucció econòmica

En aquest sentit, ha lamentat que la comissió d'estudi per la reconstrucció econòmica i social que els socialistes van proposar per celebrar a la cambra catalana encara no s'ha constituït perquè hi ha grups que no han registrat els seus membres i això impedeix que es pugui començar a treballar.

La posició dels socialistes durant el ple, malgrat tot, serà "propositiva", però reclamen una modificació pressupostària. I tornen a estendre la mà a Torra perquè "s'hi posi" i digui com vol reestructurar els comptes. Pel que fa a l'àmbit educatiu, Granados demana que l'executiu concreti els recursos per al curs vinent. També que es concreti la complementarietat de l'ingrés mínim vital i la renda garantida de ciutadania, i actualitzar i revisar el catàleg de formació davant la destrucció de llocs de treball. Finalment, reclamen mesures per evitar situacions crítiques a les residències de gent gran en cas de rebrot.