El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat que la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut, de la qual aquest diumenge es compleixen deu anys, "va fer obrir els ulls" a molts catalans que fins llavors no eren independentistes i considera que des d'aquesta data "la independència és irreversible".

Segons Torra, la retallada de l'Estatut va ser un "acte unilateral per part de l'Estat espanyol" que va trencar "el pacte que ens havíem donat des de la transició". També ha defensat la via "pacífica, democràtica i, quan calgui, desobeint de forma no violenta" per aconseguir la independència de Catalunya. El president de la Generalitat ho ha dit a Bassella (Alt Urgell) on aquest diumenge ha inaugurat el primer edifici consistorial del municipi.

A més a més, el president ha assegurat que no renuncia a exercir la "desobediència no violenta" per tal que Catalunya aconsegueixi la independència. Torra ha seguit referint-se a la sentència i ha comentat que retallar l'Estatut "va canviar moltes coses" perquè va ser un acte unilateral de l'Estat que trencava el pacte que ens havíem donat des de la transició i des de la democràcia ".

A través de les xarxes, Torra ha retret a Zapatero "el menyspreu a la voluntat del poble" de Catalunya i ha remarcat la inutilitat d'un diàleg amb l'Estat amb el límit constitucional.