Enèsim clam a Junts. El PSC ha tornat a fer manifestar la seva insistència perquè els de Carles Puigdemont tornin a sumar-se a l'acord per modificar la Llei de Política Lingüística que van firmar totes dues formacions juntament amb Esquerra Republicana i els comuns al març. Els socialistes fa setmanes que comparteixen aquest advertiment, el qual només ha fet que incrementar-se en els darrers dies, des que Junts va anunciar que finalment se'n desmarcava completament. Aquest pas enrere, de fet, ja va materialitzar-se el dilluns quan la formació va retirar formalment la firma del document.

Ara bé, malgrat tot això Esquerra Republicana, PSC i comuns no es donen encara per vençuts. Amb l'objectiu de reincorporar els de Carles Puigdemont al consens polític i tirar endavant una mesura al Parlament que serveixi per protegir el català, aquest dimarts van anunciar que donaven un ultimàtum de 24 hores a Junts per tal d'arribar a un acord que els permeti votar juntament amb les altres formacions. Un termini que, de fet, s'ha exhaurit avui a les 13 hores, però tant és: les quatre formacions s'han estat reunint tot aquest matí i segueixen fent-ho passada aquesta hora límit

En aquest sentit s'ha pronunciat avui la portaveu dels socialistes, Alícia Romero, que ha insistit en la necessitat que Junts es reincorpori a l'acord pel català per tal que pugui tirar endavant amb el suport del 80% dels diputats del Parlament al ple de la setmana vinent. Ha avisat, doncs, que es tracta d'una "última oportunitat" perquè els de Carles Puigdemont s'hi sumin, ja que si no ho fan tiraran endavant igualment la modificació de la Llei de Política Lingüística però sense el vot favorable de Junts.

Alícia Romero no ha desaprofitat l'oportunitat, tampoc, per carregar contra el partit, una estratègia que ha engegat aquestes darreres setmanes. Així, en una retòrica ja habitual, ha acusat Junts d'estar utilitzant el català de manera partidista i per fer política. Més enllà, també ha utilitzat una expressió nova: ha carregat contra la formació per, segons ella, estar "debilitant el Govern", i ha recordat que l'executiu català ja va apostar "des del primer moment" per aquesta modificació.