El PSC no portarà la reforma del reglament al Tribunal Constitucional si el redactat final, que s'aprovarà aquest dimecres, és "coherent" amb el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries (CGE). 

Segons el dictamen del CGE, la Reforma del Reglament no presenta "problemes de constitucionalitat" en el fet que un sol grup pugui proposar tramitar per lectura única una proposició de llei. Això sí, assenyala que la lectura única s'ha de limitar a casos en què la "simplicitat" de la norma ho permeti. 

Arran d'aquest dictamen, Junts pel Sí va presentar una esmena per recollir els conceptes de "naturalesa i simplicitat" sobre la tramitació de la lectura única. En aquest sentit, la portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados, ha manifestat la voluntat del seu grup per tal que aquesta esmena tiri endavant ja que, en aquest cas, "seria impossible que tramitessin per lectura única la Llei del Referèndum i la Llei de Transitorietat Jurídica". 

En qualsevol cas, Granados ha defensat que el CGE no permetria la tramitació d'aquests projectes de llei per lectura única i ha advertit que els socialistes catalans estaran "molt vigilants" de l'ús que se'n faci del reglament.  Així, tot i que a hores d'ara no tenen previst presentar un recurs d'empara sobre la reforma del reglament davant el TC, sí que emprendrien mesures si finalment es tramiten les lleis del referèndum i transitorietat jurídica per lectura única.