El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, espera que l'Espai de diàleg amb els grups parlamentaris convocat pel president Quim Torra i que tindrà lloc aquest divendres sigui l'inici d'un seguit de reunions que serveixin per arribar a grans consensos.

"Esperem que sigui la primera d'una sèrie de grans acords", ha afirmat en roda de premsa, al que ha afegit que tot i ser conscient que de la primera reunió no en sortiran "grans acords" sí que espera que serveixi per establir una "dinàmica de reunions i d'intercanvi d'informació entre els grups. 

Tot i això, Iceta s'ha mostrat "decebut" pel fet que fins a tres grups parlamentaris hagin rebutjat assistir a la reunió -Cs, CUP i PP- i ho ha atribuït al fet que Catalunya hi ha divisió interna pel que fa al futur polític. A més els ha retret que incompleixin un acord parlamentari, com era la reunió.

En aquest sentit, ha assegurat que espera que aquests partits se sumin a les properes reunions, perquè considera que "si es vol diàleg cal proposar i estar disposat a escoltar propostes d'altres". 

Així, el PSC-Units anirà a la reunió amb una proposta sota el braç. El text, presentat aquest dijous per Iceta i el diputats Ramon Espadaler tot i que ja es va avançar ahir, proposa una reforma de la Constitució i la votació d'un nou Estatut. A més, també aposta per fer una renúncia expressa a la unilateralitat ja que consideren que això pot afavorir el desenllaç del judici.