La portaveu del PSC, Èlia Tortolero, ha defensat que el cas Koldo "no té res a veure" amb el primer secretari del PSC, Salvador Illa. En roda de premsa, Tortolero ha recordat que el ministre de Sanitat durant la pandèmia va comparèixer fins a 22 vegades. "Els que demanen les seves explicacions ho fan per altres interessos que tots coneixem", ha dit després que Esquerra Republicana hagi dit que espera que Illa comparegui al Congrés tal com Alba Vergés i Chakir El Homrani ho van fer al Parlament. Des de Podem Catalunya també han demanat "explicacions immediates" a l'actual líder del PSC. La justícia investiga si el llavors assessor del ministre José Luis Ábalos, Koldo García, està implicat en un presumpte cas de comissions irregulars en la compra de mascaretes durant la pandèmia.

Tortolero també ha donat suport a la "decisió exemplar" de l'executiva del PSOE. D'una banda, s'ha acordat reclamar a Ábalos que renunciï a la seva acta de diputat del Congrés en 24 hores i, de l'altra, apostar per obrir una comissió d'investigació al Congrés sobre la compra de material sanitari durant la pandèmia de covid.

Hard Rock, el desllorigador dels pressupostos

A més, Èlia Tortolero, en la línia del que va dir Illa aquest cap de setmana, ha considerat aquest dilluns que el Govern de Pere Aragonès ha "complert" els principals compromisos pendents del 2023, inclòs l'impuls del projecte del Hard Rock, i ha revelat que la negociació per a un acord pressupostari per a aquest any ja està "avançada". El PSC ha canviat de discurs sobretot arran del compromís del president de la Generalitat, Pere Aragonès, de tirar endavant aquest projecte. Tortolero no ha volgut donar detalls d'aquesta negociació, ja que perquè puguin arribar a bon port s'han de desenvolupar amb "discreció".

Per aprovar els comptes, Aragonès pot repetir la mateixa aritmètica de suports que l'any passat, amb un pacte que inclogui PSC-Units i En Comú Podem, però tots dos grups plantegen condicions excloents: els socialistes reclamen impulsar el projecte del Hard Rock al Camp de Tarragona i els comuns exigeixen vetar-lo. De fet, el portaveu d'En Comú Podem al Parlament, David Cid, ha desafiat aquest dilluns Aragonès a "dir-li que no" al primer secretari del PSC, Salvador Illa, i descartar el Hard Rock, en considerar-lo insostenible en l'actual context de sequera. Tortolero ha puntualitzat que el Hard Rock i qualsevol altre projecte "han d'adequar-se a les restriccions del moment". Els socialistes, ha dit, no volen un "decreixement econòmic", sinó una "política de prosperitat per generar riquesa i poder repartir-la". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!