El PSC ha obert aquest dissabte al matí un llibre de condolences a la seu del partit, al carrer Pallars, per qui vulgui mostrar el condol per la mort de l’exministre Alfredo Pérez Rubalcaba i expressar-li el seu afecte.

La portaveu del grup parlamentari, Eva Granados, i el candidat a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, han estat els encarregats d’obrir-lo. S’ha habilitat una taula per signar el llibre davant d’una foto de Rubalcaba somrient i un gran ram de roses.

El llibre estarà obert fins a les dues del migdia. En una breu intervenció, Collboni ha reconegut la seva figura i ha dit que “sovint es troben a faltar polítics d’aquesta talla” i ha garantit que serà “un referent” per al socialisme. També ha descrit l’exministre com “una persona honesta” que “coneixia perfectament el conflicte a Catalunya” i que s’ho mirava “amb empatia”. 

"En memòria d’Alfredo Pérez Rubalcaba, amic, mestre, socialista de cap a peus. Referent de generacions senceres de demòcrates que vam veure en ell un exemple d’honestedat i coherència", ha estat el missatge de Collboni difós posteriorment a les xarxes.

A primera hora del matí, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i el secretari d'organització, Salvador Illa, s’han desplaçat fins a Madrid per poder assistir a la capella ardent al Congrés dels Diputats. Abans, han volgut difondre a través de Twitter les seves respectives dedicatòries al llibre del PSC.

"El socialisme català perd un amic, un amic lleial, compromès, convençut de la necessitat de trobar una solució política a un gran problema polític, un home convençut que la unitat només és possible des del respecte a la diversitat, un socialista convençut i convincent", ha escrit Iceta.

"A Alfredo Pérez Rubalcaba, referent del socialisme català i espanyol", ha escrit Illa.

El portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, s’ha desplaçat fins a la seu del PSC per a signar el llibre de condolences. Carrizosa ha descrit Rubalcaba com “un polític dels de raça, referent per a la democràcia” i “amb criteri polític” per damunt de les diferències ideològiques. 

Carrizosa condol Rubalcaba ACN

També s'ha acostat a la seu dels socialistes catalans, per signar al llibre de condolences el candidat a l'alcaldia de Barcelona Manuel Valls, que ha recordat Rubalcaba com a “un home d’Estat” i “un patriota espanyol”.

Valls condolències PSC ACN