El PSC ha reiterat que no donarà suport a la candidatura d'Ernest Maragall com alcalde Barcelona. La número dos de la candidatura, Laia Bonet, ha assegurat a través d'un fil de tuits la negativa dels socialistes a fer alcalde el candidat republicà, alhora ha anunciat que les diferències entre els dos partits ja son conegudes per tothom.

Després que Maragall hagi comparegut aquest dimarts a la tarda en una roda de premsa per demanar al PSC una reunió amb Colau per parlar, precisament, de les diferències entre els projectes de ciutats d'ERC, socialistes i també dels comuns, Bonet ha insistit que, un cop superada la investidura, la seva formació està oberta a dialogar amb totes les forces municipals per acordar "grans pactes de ciutat", però que abans no ho faran.

 A la vegada que ha reiterat la negativa a Maragall, Bonet, ha insistit que la millor fórmula per governar Barcelona és "un pacte de progrés pro Barcelona" entre els Comuns i els socialistes per no subordinar la ciutat al conflicte independentista.

Per últim, Bonet ha recordat que, "a diferència d'ERC", el seu partit no ha vetat en cap moment que la formació d'Ada Colau pugui negociar i parlar amb qui consideri oportú i alhora que argumentat que la millor manera per resoldre els problemes dels barcelonins és un govern de coalició entre PSC i Barcelona en comú.