El PSC és partidari de recuperar l’Estatut aprovat el 2006, posteriorment tombat pel Tribunal Constitucional. Així ho ha defensat aquest dilluns el secretari d’organització socialista, Salvador Illa, que ha donat suport a la proposta de l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marin. “Ho venim dient i escrivint fa temps”, ha reiterat.

En aquest sentit, Salvador Illa ha explicat que els socialistes són partidaris de recuperar “tot allò que sigui recuperable” a través de la modificació de lleis orgàniques espanyoles. “Hauria de formar part de l’agenda de diàleg dels governs”, ha assenyalat el dirigent socialista, que ha afegit que “perquè aquest diàleg funcioni és molt important que tothom faci gestos”.

Concretament, al Govern de Quim Torra li ha reclamat que, sense renunciar al seu posicionament polític, descarti la via unilateral, “que ha portat caos i no ha portat res de bo”. Ha instat el nou executiu català a “aprofitar aquest temps” de canvi de govern espanyol.

No els incomoden els vots d'Albiol

Al PSC no li “incomoden” els vots del PP de Xavier Garcia Albiol en la moció contra l’alcaldessa Dolors Sabater a Badalona. Així ho ha assegurat secretari d’organització socialista, Salvador Illa, que ha assegurat que els incomoda més que Sabater “hagi incomplert reiteradament els seus compromisos” i “hagi convertit Badalona en una plataforma de l’independentisme”.

Per altra banda, també s’ha referit a la possible candidatura unitària a Barcelona, i ha expressat el seu malestar perquè la capital catalana sigui “una peça més en el tauler de joc de l’independentisme”. Ha sostingut que les municipals han de servir per triar un projecte per la ciutat. Ha aprofitat per carregar contra la “molt mala gestió” d’Ada Colau.

No es pot "menysprear" el Rei

Finalment, Salvador Illa ha demanat “respecte” pel rei Felip VI en la inauguració dels Jocs del Mediterrani de Tarragona que tindrà lloc a finals d’aquesta setmana. “Es pot discrepar del que ha dit o del que fa, però no és admissible el menyspreu a ningú, i menys al cap de l’Estat”, ha advertit el dirigent socialista.

En aquesta línia, Illa ha assegurat que els Jocs del Mediterrani són “una finestra al món per Tarragona, Catalunya i Espanya”, i és per això que demanen que “tothom tingui seny”. El contrari, ha avisat, seria un “error molt greu”.

El secretari d’organització també ha valorat “molt positivament” el nomenament de Teresa Cunillera com a delegada del Govern a Catalunya.