La 'número dos' del PSC i alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha considerat raonable apropar els presos polítics a presons catalanes i ha advocat per recuperar l'Estatut com a "punt de partida" del diàleg entre la Generalitat i el Govern espanyol.

En una entrevista d'Europa Press, ha dit que apropar els presos a les famílies seria "un gest important: la majoria de ciutadans no se senten còmodes amb aquesta situació i no la desitgen, i cal intentar gestionar-la i, si és possible, corregir-la o alleujar-la".

"Coneixem totes les persones que són a la presó i entenem que des del punt de vista humà ho estan passant molt malament. Em sembla molt raonable" que siguin a Catalunya, ha afegit.

Marín considera que "els gestos són importants en política, però també ha d'haver contingut real: cal començar a caminar sense mirar cap a un altre costat com si no passés res".

"El problema existeix i els problemes s'han de gestionar; no es poden deixar a sobre de la taula, perquè van creixent, es van fent més grans i quan els vols abordar ja és tard", ha advertit.

Per a ella, deixar el problema sobre la taula és el que va fer el govern del PP, mentre que el del PSOE actuarà de forma completament diferent i advocarà pel diàleg des del primer moment.

Però ha avisat que "això serà lent, perquè no hi pot haver girs de 180 graus" de sobte i perquè el futur depèn de la voluntat de dues parts que han estat enfrontades en els últims anys.