El PSC ha qüestionat les declaracions d'ahir del conseller Jordi Puigneró, que assegurava que el Govern permetrà als funcionaris públics que puguin treballar voluntàriament en els dos festius estatals: el 12 d'octubre i el 6 de desembre. El grup socialista ha preparat una bateria de preguntes per conèixer el "mecanisme legal" que la Generalitat ha trobat per poder aprovar aquesta mesura que s'aplicarà al setembre.

Tot i que Puigneró va indicar que no donaran a conèixer els detalls de la fórmula que s'ha buscat fins passat el mes d'agost, el PSC posa en dubte la legalitat d'aquest dispositiu i creu fermament que es tracta d'elaborar llistes de funcionaris i treballadors afectes o desafectes a l'independentisme.

El conseller Puigneró va declarar que l'any passat va rebre una carta de molts funcionaris catalans que demanaven tenir el dret de treballar aquests dos dies, en no sentir-se representats per aquestes festivitats, i va afegir que la demanda l'abonen també col·lectius de l'administració i alguns sindicats, entre ells la Intersindical-CSC. No obstant, el PSC posa en dubte si l'acord ha estat una decisió unilateral o el Govern ho ha consultat amb els sindicats o òrgans de representació del personal funcionari.

El partit socialista ha indicat que voldria saber la necessitat social de la Generalitat d'habilitar aquest dipositiu per aquests dos dies i en canvi, no fa el mateix per a qualsevol altre festiu estatal, autonòmic o local. Així mateix, volen saber quin és el cost ecònomic estimat de la mesura prenent en consideració tots els factors de cost d'obrir més oficines i edificis.