Sense concessions. Una cosa és la taula de negociació entre governs i l'altra els dards que contínuament es van llançant els partits que en formen part. El PSC ha carregat aquest dilluns amb contundència contra les dues formacions que comanden el Govern de la Generalitat, Junts per Catalunya i Esquerra Republicana. L'encarregada de disparar ha estat la número dos del partit, Eva Granados. 

L'atac més directe ha anat dirigit a Carles Puigdemont, pel seu discurs durant l'acte d'aquest cap de setmana a Perpinyà. La líder socialista l'ha acusat de "fer un míting per hiperventilar els seus seguidors" i ha lamentat que "voler que el diàleg fracassi és una irresponsabilitat pròpia d'aquell qui va fracturar Catalunya". Des del punt de vista del PSC, la cita de la Catalunya Nord ha servit per "fer evident la fractura al moviment independentista", entre l'estratègia de JxCat i ERC. 

"Només el PSC és l'antídot davant de Puigdemont i els independentistes hiperventilats", ha assenyalat Granados, que ha presentat els socialistes catalans com l'única alternativa, també, davant d'ERC, "que continua fent de crossa" de Puigdemont i "que no fa autocrítica". La portaveu socialista ha tornat a reivindicar l'aposta pel diàleg "que lidera Pedro Sánchez" i ha exigit "al president Torra que tiri endavant el diàleg pel retrobament també entre catalans". 

Les paraules de Puigdemont des de Perpinyà han incomodat a la Moncloa, però també els comuns i Esquerra Republicana. Els de Junqueras lamenten que els seus encara socis vulguin fer descarrilar la via de l'independentisme pragmàtic que ells encapçalen.