Malgrat que s’hagi acceptat l’extradició de Carles Puigdemont només per malversació, i no per rebel·lió, el PSC no creu que l’actuació del jutge Pablo Llarena estigui sent qüestionada. “No hi veu l’equivalència entre el delicte de rebel·lió, però no es pronuncia sobre el tipus penal espanyol”, ha valorat Ferran Pedret, portaveu adjunt dels socialistes al Parlament, aquest dijous al migdia. Ha expressat el “màxim respecte” per la decisió de la justícia alemanya.

“No implica que hi hagi canvis en els delictes que s’imputen a Espanya”, ha insistit Ferran Pedret, que ha assenyalat que encara no està tot decidit i hi ha possibilitats de recursos.

Pel que fa als diputats suspesos pel jutge Pablo Llarena, el portaveu socialista ha assenyalat que abans de res esperen que arribi la notificació del Tribunal Suprem i l’informe encarregat als lletrats aquest dijous. No obstant això, ha avisat que, un cop la Mesa sigui notificada, “ha de tenir efecte el que ha decidit el jutge”.

Pedret també s’ha pronunciat sobre el nomenament de Joan Ridao com a lletrat major del Parlament. “No és una decisió encertada, i ens sorprèn que el mateix senyor Ridao no vegi que no és el millor dels moments”, ha assenyalat, referint-se al seu passat com a diputat i secretari general d’ERC.