Que la Generalitat hagi optat per designar enviats que no formen part del Govern sinó que representen els partits independentistes no ha agradat gens als socialistes. Ni als catalans ni als espanyols. Tant les portaveus del PSC com del PSOE han qüestionat públicament la tria anunciada aquest matí per part de Torra i Aragonès. 

La més clara ha estat Eva Granados, que ha parlat de "decepció per la composició" escollida, una conseqüència més, ha dit, de la lluita partidista entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana. Des del seu punt de vista, és la prova irrefutable que "el govern d'Espanya es pren més seriosament la negociació" que no pas la Generalitat. La líder dels socialistes catalans ha demanat al Govern que "actuï pensant en l'interès general i no en les famílies de l'independentisme". Granados ha criticat que ens trobem al davant "d'un exemple més de la campanya electoral que ha començat" i ha assenyalat que el govern Torra-Aragonès "no defensa l'interès general dels catalans" sinó que està immers exclusivament en una lluita entre partits. 

En la mateixa línia però més críptica, Cristina Narbona, en nom del PSOE, ha donat a entendre que el Govern podria estar incomplint el pacte amb ERC. La presidenta del PSOE ha deixat clar que l'equip designat per part de la Moncloa sí que "respon a allò pactat amb Esquerra Republicana". Concretament es refereix al punt del document signat entre republicans i socialistes per a la investidura de Pedro Sánchez que explicita com ha de ser la "composició: el Govern d'Espanya i el Govern de Catalunya. S'establiran delegacions de manera paritària i amb els membres que ambdues parts decideixin". 

La notícia ha agafat la ministra d'Afers Econòmics, Nadia Calviño, de visita a Barcelona. S'ha expressat amb unes paraules pràcticament calcades a les de la presidenta del PSOE. "Tractant-se d'una taula de diàleg entre governs, el correcte és que els representants formin part dels governs respectius". 

Els comuns se sumen als retrets

Qui també hi ha dit la seva són els comuns. La seva portaveu, Susana Segovia, ha criticat que JxCat i ERC prioritzin "interessos electoralistes" i ha emplaçat per enèsima vegada Quim Torra a asseure's a la taula "com a president de tots els catalans i no només d'una part". 

És més, ha advertit als de Puigdemont que "la taula no és la joguina electoral de Torra i JxCat". En aquest sentit, ha celebrat que malgrat "els diferents intents de JxCat i Torra de posar obstacles, per fi es produirà la primera trobada".