Tot un cap de setmana de contactes ha donat fruits. Quim Torra i Pere Aragonès han aconseguit aparcar momentàniament les tensions latents entre els socis de govern per pactar els noms que integraran la delegació catalana a la taula de negociació amb Madrid. A banda del president i el vicepresident, els escollits són els consellers Puigneró i Bosch, els diputats Artadi, Vilalta i Jové, i l'excap de gabinet de Puigdemont i Torra, Josep Rius

Segons apunten fonts de l'executiu, l'alineació definitiva s'ha tancat al llarg del cap de setmana, durant el qual les converses s'han intensificat, amb la vista posada a la primera reunió oficial de l'espai de diàleg amb Madrid, que serà dimecres a la Moncloa. En un comunicat, el Departament de Presidència deixa clar que el seu ideal seria que la representació catalana la integressin "el president Carles Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i la secretària general d’ERC, Marta Rovira" i que "aquestes són les quatre persones que el Govern de la Generalitat vol al capdavant de la negociació". Ara bé, s'afegeix que "com que la seva situació de presó i exili com a conseqüència de la repressió política impedeix un funcionament normal de la negociació", es designa una delegació alternativa.  

Tant el president Torra com el vicepresident Aragonès estaran presents, només, en les reunions d'obertura i també en aquelles determinants en les quals calgui "segellar acords concrets amb la part espanyola, si fos el cas". Els altres sis membres seran els encarregats d'entrar a fons en les converses amb Madrid i tenen l'encàrrec de retre comptes tant al president com al vicepresident. 

El repartiment és equilibrat. JxCat i ERC comptaran amb quatre representants cadascun: Torra, Puigneró, Artadi i Rius pels de Puigdemont i ERC Aragonès, Bosch, Vilalta i Jové pels de Junqueras. L'elecció suposa incorporar a la taula no només membres del Govern, com sí que ha fet la Moncloa. Dels vuit designats, quatre són quadres dels partits independentistes, dos de JxCat i dos d'ERC. 

El consell executiu aprovarà demà un acord de Govern que nomenarà els membres que formaran part de la delegació de la Generalitat de Catalunya a la mesa de negociació.

L'equip negociador per part de la Generalitat era l'últim serrell per conèixer abans de la reunió inaugural de la taula de diàleg de dimecres. Dijous passat, la Moncloa va anunciar que la seva delegació estarà formada, a més de Pedro Sánchez quan toqui, per Pablo IglesiasManuel CastellsCarmen CalvoCarolina Darias i Salvador Illa. D'aquesta manera s'atorga representació a PSOE, Podemos, PSC i comuns.