El secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, ha insistit aquest dilluns que el PSC no negociarà amb el Govern els pressupostos de la Generalitat per al 2019 si JxCat i ERC no donen suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE). En una roda de premsa, Illa ha dit que "la pilota és a la teulada del Govern" després que els comuns hagin suspès les negociacions amb l'executiu de Quim Torra.

Després de la decisió dels comuns, el Govern va retreure a la formació liderada per Ada Colau que supedités els comptes catalans a donar suport als PGE —els comuns demanen a l'executiu català que expliqui d'on preveu aconseguir ingressos i plantegen fer-ho a través de la persecució del frau, de més pressió fiscal a les rendes altes i aprovant el projecte de finances de l'Estat.

Per a Illa, és "un error descomunal" que el Govern opti per no aprovar els PGE perquè aquests donarien marge financer a la Generalitat, una cosa que consideren imprescindible per començar a negociar uns comptes i dotar-los de partides per abordar els problemes socials dels catalans.

La Crida

Illa ha assegurat que la Crida, més que demanar unitat, "fomenta la divisió", i que sota la "pretensió de recompondre un espai polític s'està assistint a la seva descomposició".

El dirigent socialista ha dit que "respecta" el naixement d'una nova formació política i la insta a tenir posicionaments, aliances i missatges "clars". "Fa l'efecte que proclamant la unitat es fomenta la divisió i que buscant la recomposició es va cap a la descomposició d'un espai polític", ha argumentat.