El PSC ha retret aquest migdia que la comissió del 155, on aquest dimarts han pogut comparèixer els presos del procés, serveixi només com a "espai de propaganda" i ha lamentat que s'hagi perdut "una altra ocasió per reconèixer errors, fer autocrítica i apostar decididament per refer ponts i pel diàleg". Així han justificat no haver participat en la comissió, on no assisteixen des de fa mesos, a diferència de Cs, que sí que ha intervingut en la compareixença d'Oriol Junqueras.

En un comunicat emès mentre parlava s'estaven succeint les compareixences de Junqueras i Jordi Turull, els socialistes han assegurat que l'"aplicació de l’article 155 de la Constitució va ser imprescindible per restablir l’ordre constitucional després que el Govern independentista fes una Declaració Unilateral d’Independència" i han retret que se "situés les institucions fora de la llei, obviant més de la meitat de ciutadanes i ciutadans de Catalunya.

Amb tot, han assegurat que seguiran "apostant pel diàleg com a única via per a la reconciliació entre catalans i trobar una solució al conflicte polític".