El PSC continua insistint en presidir un "Govern progressista" i ara, a més, ja reclama obertament també la presidència del Parlament, tot i no tenir en cap cas els números a favor per assolir aquests objectius. Així ho ha confirmat la seva número 2 per Barcelona, Eva Granados, en la roda de premsa posterior a l'executiva d'aquest dilluns.

"Creiem que la força més votada ha de presidir la Cambra, la majoria d'esquerres s'ha de traslladar també a la màxima instància del poder legislatiu", ha reivindicat Granados després de tornar a situar els comuns com els únics socis per formar un futur Govern.

Preguntada sobre possibles reunions i pactes amb ERC, Granados ha assegurat que mantenen contactes informals amb diversos partits però que encara no tenen agendada cap reunió més enllà dels comuns. Ara bé, Granados ha ratificat la impossibilitat de compartir Executiu amb els republicans i ha revelat que el que posaran sobre la taula a canvi d'una hipotètica abstenció d'ERC és la seva "agenda de recuperació econòmica i de la pandèmia".

Pel que fa a les propostes de persones designades per ocupar els càrrecs de la Mesa del Parlament i la mateixa presidència, la dirigent socialista no ha avançat noms i ha explicat que el dijous hi haurà una reunió del grup parlamentari per exposar-ho.

Crítica a Aragonès per "l'absència"

Granados ha aprofitat les protestes per l'empresonament de Pablo Hasél per carregar contra el candidat d'ERC i actual vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, per recriminar-li, al seu parer, la seva absència durant els aldarulls. "On és Pere Aragonès?", s'ha preguntat afegint que el grup socialista ja ha demanat la seva compareixença a la Diputació Permanent.

La vicesecretària del PSC ha carregat amb duresa contra els manifestants i les protestes, qualificant-les d'"actes vandàlics" i ha rebutjat revisar ara el model d'ordre públic dels Mossos. "Aquestes coses no es fan en calent", ha etzibat després que la CUP ja hagi exigit la dissolució de la Brimo i partits com ERC i En Comú Podem hagin demanat canvis en la manera de fer del cos. "Cap conseller ha donat compliment a una resolució aprovada pel Parlament. Pensem que la policia ha de tenir els efectius i els recursos suficients. No ens plantegem que el foam deixi d'estar en circulació", ha posat d'exemple.

En aquest sentit, Granados ha reclamat posar fi a "la instrumentalització del cos" i ha instat el Govern a donar compliment a aquesta resolució aprovada pel Parlament que ja preveia, al seu parer, algunes mesures i canvis per millorar la tasca de la policia catalana.