Sisè dia de protestes a Barcelona i altres punts de Catalunya per protestar contra l'empresonament del raper Pablo Hasél. A la capital catalana, fins les 22h, Mossos ha detingut vuit persones: cinc per un robatori en una botiga i tres per "desordres públics".

La manifestació d'aquest diumenge ha començat a les 19h davant de l'estació de Sants. Com ja és habitual, la primera hora ha estat per uns raps i parlaments improvisats. Cap a les 20h, els manifestants han començat a moure's. En un primer moment han volgut dirigir-se cap a la plaça Espanya, però al trobar-se-la absolutament blindada per la Brimo, han enfilat Gran Via fins arribar a la plaça Universitat. D'allà, fins a Urquinaona per plantar-se altre cop davant la Prefectura de la policia espanyola a la Via Laietana.

 

Alguns manifestants han llançat tota mena d'objectes contra els mossos antiavalots que custodiaven l'entrada, com petards, llaunes, ampolles de vidre i bosses d'escombraries. Una altra part de la protesta, però, s'ha quedat una mica més amunt, a Urquinaona, fent que el miler de persones que han realitzat l'acció ocupessin la meitat d'aquest carrer de Barcelona. Mentrestant, un dispositiu de la Brimo s'ha quedat a la part baixa de la Via Laietana fent advertiments a través del megàfon però sense intervenir.

protestas pablo hasel comisaria via laietana - efe

Foto: Efe

En un moment donat, un manifestant ha llançat una senyal de trànsit contra un agent de la policia espanyola, que tot i parar-ho amb l'escut no ha evitat el fort impacte.

A les 21h, mentre alguns manifestants s'equipaven amb objectes per seguir fent els llançaments, el dispositiu de la Brimo que s'ho mirava des de la part baixa del carrer ha decidit dispersar els manifestants amb desenes d'agents antiavalots a peu i els furgons darrere, tal com ja van fer en els aldarulls d'ahir.

 

Els manifestants han fugit fins a la Ronda Sant Pere, on han muntat una barricada bastant precària just davant d'El Corte Inglés amb els testos d'algunes plantes que s'han trobat.

No ha durat gaire estona, ja que els Mossos han seguit amb el seu avenç fins guanyar per complet la plaça Catalunya. Allà, uns quants agents s'han abraonat contra un manifestant que marxava del lloc tranquil·lament, tal com es pot veure en el següent vídeo.

 

En la fugida, alguns han aprofitat per assaltar alguna botiga del Passeig de Gràcia. I allà mateix, la policia catalana ha detingut cinc persones després d'enxampar-los in fraganti. Durant la detenció, un agent ha resultat ferit, segons han informat els Mossos.

 

Protestes a altres ciutats de Catalunya

També hi ha hagut protestes a altres municipis de Catalunya, com és el cas de Girona, més de 200 persones s'han manifestat reclamant també l'alliberament del raper Pablo Hasel i han cridat consignes contra els Mossos. La marxa l'encapçalava una pancarta amb el lema 'Escac i mat al règim #llibertatHasel'.

manifestacion pablo hasel girona - acn

Foto: ACN

Els manifestants han recorregut diversos punts del Barri Vell i han passat per la Rambla i el Pont de Pedra –escenari dels darrers aldarulls- mentre repetien frases com "Lluitar, crear, poder popular", "Els Mossos també són forces d'ocupació", "Canya contra Espanya" o "Girona serà la tomba del feixisme". La protesta s'ha acabat sense incidents poc després de les vuit del vespre a la plaça U d'Octubre, el mateix lloc el CDR havia fet la convocatòria.

A Tortosa (Baix Ebre) un centenar de persones han protestat davant la comissaria dels Mossos contra les últimes actuacions del cos en les manifestacions d'aquesta setmana.

Sisè dia de protestes

En els primers cinc dies de protestes, els Mossos d'Esquadra han detingut un total de 101 persones, de les quals 32 són menors d'edat. La nit del dimarts 16 de febrer es van fer 18 detencions. L'endemà, dimecres 17, la xifra es va elevar fins a les 33 persones detingudes. La tercera i quarta nit es van fer 8 i 4 detencions, respectivament. Pel que fa a la darrera, que va tenir lloc ahir al vespre en diferents ciutats com Barcelona, Tarragona o Lleida, es van comptabilitzar 38 detinguts. Paral·lelament, segons fonts policials, arran d'aquests episodis 82 agents han resultat ferits.

Notícia en constant actualització.