El PSC de Terrassa ha decidit posar punt i final al pacte de govern amb el PDeCAT. Els socialistes ho han anunciat a través d'un comunicat en què han indicat que tots els regidors de la formació han acordat la mesura "per unanimitat" i sota la presidència de l'alcalde de la ciutat, Jordi Ballart.

En aquest sentit atribueixen la decisió "a les profundes discrepàncies en qüestions de política catalana i especialment pel que fa al procés que ha conduït a una fallida declaració d'independència de Catalunya i la traumàtica aplicació de l'article 155 de la Constitució".

El trencament d'aquest acord tindrà efectes immediats que comportaran que l'alcalde porti a terme una redistribució de les competències de les regidories que composen el govern local. El PDeCAT i el PSC governen a Terrassa des de l'estiu de l'any 2015. Els Demòcrates han ocupat fins ara una tinència d'alcaldia i dues regidories.

Profundes discrepàncies

En el comunicat, els socialistes recorden que en diverses ocasions, l'alcalde de Terrassa ha destacat que la relació entre les dues formacions ha estat "de cooperació lleial i de gran responsabilitat en el treball diari des de l'Ajuntament al servei dels ciutadans i ciutadanes de Terrassa, a través d'un pacte en el qual s'acordava el respecte mutu en cas de diferències en qüestions de política nacional i estatal". 

Així, afirmen que aquestes discrepàncies, en el context de la difícil situació política que es viu a Catalunya, "han esdevingut finalment un obstacle insalvable".

Alhora indiquen que "a partir d'ara, s'obre un període de reflexió -amb la màxima serenitat i sense presses- per estudiar la nova situació política a la ciutat i les diferents possibilitats existents per garantir l'estabilitat política i el bon govern a l'Ajuntament de Terrassa".