El PSC de Palamós està a favor del referèndum. Així s'ha pogut veure en alguns carrers de Palamós, d'on pengen diverses pancartes que defensen el referèndum com a eina per decidir el futur dels catalans. A la part inferior del pòster hi apareixen representats els partits que li donen suport, entre els quals destaquen ERC, el PDeCAT, la CUP i el PSC, entre d'altres. 

El posicionament dels socialistes catalans sobre el referèndum ja ha estat motiu d'algunes esquerdes en el si del partit. Així, mentre la direcció ha volgut mantenir-se al marge del Pacte Nacional pel Referèndum, alguns ajuntaments -com l'Ajuntament de Sant Just Desvern- van fer cas omís de l'executiva de Miquel Iceta i van fer palès el suport al referèndum. El suport de d'aquest ajuntament al manifest va resultar especialment significatiu ja que l'alcalde d'aquesta població és també president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, un dels principals territoris de la formació socialista.

També Terrassa va aprovar el suport al manifest del Pacte Nacional pel Referèndum tot i que, en aquest cas, el PSC es va abstenir.

PSC referèndum