Noves esquerdes en el posicionament del PSC en relació al referèndum. Després que la direcció que lidera Miquel Iceta no hagi volgut sumar-se al Pacte Nacional pel Referèndum, l'Ajuntament de Sant Just, governat pel socialista Josep Perpinyà, va votar ahir al vespre a favor del Manifest que impulsa el Pacte. Només PP i Ciutadans van votar en contra de la proposta, mentre que els regidors de PSC, ERC i MSJ-E, que formen l'equip de Govern, així com el PDeCAT hi van votar a favor.

El suport de Sant Just al Manifest resulta especialment significatiu tenint en compte que l'alcalde d'aquesta població és també president del consell comarcal del Baix Llobregat, un dels principals territoris de la formació socialista.

També Terrassa, igualment governada pel PSC, va votar i aprovar ahir el suport al text que impulsa el Pacte Nacional. En aquest cas, però, els socialistes en comptes de votar a favor, es van abstenir. El PSC de Terrassa sí que va votar en el ple a favor de "condemnar" la politització de l'estament judicial espanyol així com de "mostrar el suport als polítics i les institucions que estan sent investigats per la justícia per haver promogut i facilitat l'exercici del dret a decidir" i haver expressat les idees polítiques de manera "pacífica, lliure i democràtica".