Si el primer secretari del PSC, Salvador Illa, assegurava diumenge a la clausura del congrés del PSC que ha arribat l'hora de girar full al Govern de la Generalitat "sense vetos ni exclusions", aquest dilluns la portaveu del partit, Núria Parlón, ha completat la crida a ERC i Junts assegurant que els socialistes aposten per impulsar polítiques transformadores en els grans temes de país amb un model "progressista, dialogant" i "obert a totes aquelles forces que s'hi vulguin sumar i que facin de la política una eina útil i de servei públic".

"Nosaltres presentem un model de país que vol allunyar-se de la política de blocs i la polarització, vol cercar instruments de diàleg, per fer polítiques transformadores", ha assegurat la portaveu del partit en la primera roda de premsa que ha protagonitzat en el seu nou càrrec. 

L'executiva del partit ha ratificat a la seva primera reunió després del congrés, la decisió de deixar la direcció de la campanya de Salvador Illa per a les eleccions del 12 de maig, en mans de la vicesecretària general del partit, Lluïsa Moret, junt amb el secretari d'organització, José Luis Jimeno, i el responsable de política municipal, Joaquín Fernández.

Paneque, Núria Parlón executiva PSC / Efe/Enric Fontcuberta
Núria Parlón, aquest dilluns a l'executiva del PSC. Fotot: Efe/Enric Fontcuberta

 

Parlón, que ha celebrat l'empenta que per als socialistes catalans ha representat el congrés d'aquest cap de setmana, ha evitat valorar les enquestes publicades aquest dilluns que els situen al capdavant de la cursa electoral catalana. Ha assegurat que, per més que les "enquestes sempre ajuden a sortir amb moral victòria, s'han d'interpretar amb prudència", perquè poden canviar al llarg de la campanya. "L'important és tenir projecte, poder ser una alternativa per a la majoria de catalans", ha assegurat.

Puigdemont, candidat

La portaveu no ha volgut valorar la possibilitat que Carles Puigdemont encapçali la candidatura de Junts a la presidència de la Generalitat. Ha insistit que el PSC surt a guanyar les eleccions i que sempre són molt curosos amb les decisions d'altres formacions i, per tant, "respecta les decisions de Junts en relació a qui ha d'encapçalar la seva llista".

Sí s'ha pronunciat sobre les protestes que han esclatat entre els funcionaris de presons arran de l'assassinat d'una de les cuineres del centre penitenciari de Mas Enrich a mans d'un dels interns. Ha assegurat que el PSC viu amb "moltíssima preocupació" la situació, per la qual cosa va reclamar la compareixença de la consellera, Gemma Ubasart, de la qual espera explicacions. "Potser ens hem de preguntar com va arribar el ganivet a mans d'una persona d'aquest perfil", s'ha preguntat la portaveu.