La portaveu de PSC-Units al Parlament, Alícia Romero, ha avisat aquest dimarts que serà difícil que el Govern de Pere Aragonès sigui transformador i els ha advertit que no els donarà ni 100 dies per exercir una oposició contundent, sinó que des del primer seran durs però constructius. "Conformen el Govern amb persones diferents, però a la fi són els mateixos partits amb les mateixes desconfiances i les mateixes contradiccions. Ja hem perdut massa temps", ha indicat. 

Al seu entendre, "no és la primera vegada que la CUP dóna suport a un Govern amb les seves pròpies contradiccions", com que el futur conseller d'Economia sigui Jaume Giró, molt lligat a les grans empreses que critiquen els 'cupaires', ha destacat la socialista. "No només la CUP, sinó també ERC, ha criticat que els fons europeus vagin dirigits a les grans empreses de l'Ibex. I justament ara els gestionarà a Catalunya una persona que ve de les grans empreses de l'Ibex", ha afegit Romero.

 

La taula de diàleg

D'altra banda, la portaveu parlamentària ha instat tots els partits a participar en la taula de diàleg catalana que propugnen els socialistes per consensuar quines posicions ha de defensar el Govern en la interlocució amb l'Estat. Romero ha urgit el nou president de la Generalitat, el republicà Pere Aragonès, a activar les converses de "portes endins", entre els diferents grups catalans, per complementar la taula de diàleg amb l'Estat, que també considera que s'ha de reunir "el més aviat possible".

El PSC ja va impulsar durant la passada legislatura una taula de partits catalans, en la qual no van participar Ciutadans, PPC i CUP, i que es va reunir diverses vegades sense aconseguir cap resultat, segons Romero, perquè alguns dels participants "no se la van creure". "Tots els partits haurien de formar part d'una taula de diàleg. Si realment el que volem és que els catalans ens retrobem i buscar el que ens uneix en comptes del que ens separa, hem d'estar asseguts a la mateixa taula. Si no, al final donarem arguments als qui de debò volen separar-nos. I crec que Cs, PPC i CUP haurien de fer l'esforç de ser-hi", ha dit.

La portaveu del grup PSC-Units ha considerat que, tant en la taula de diàleg que demanen entre partits catalans com en la que ja existeix amb l'Estat, el diàleg ha de ser "honest" i "sense prejudicis". "Hi ha marge per acordar i cedir", ha defensat.

En aquest sentit, ha posat a la comissió de reconstrucció que es va crear a finals de la passada legislatura amb motiu de la Covid-19 com un exemple de la capacitat dels partits catalans per arribar a grans acords quan l'hi proposen. 

El desnonament d'aquest matí 

Preguntada pel desnonament de l'bloc Llavors de Barcelona, ​​amb antiavalots dels Mossos d'Esquadra, Romero ha acusat els governs independentistes dels últims anys de no haver promogut "cap resposta seriosa en favor de l'habitatge i perquè no es permetin situacions com aquesta ".

"Ara és molt fàcil queixar-se i posar-se a la banda dels vulnerables. Quan t'has de posar a la banda dels vulnerables és quan governes", ha afegit Romero, que ha assegurat que la Generalitat ha suspès de forma estrepitosa en l'àmbit de l'habitatge .

Imatge principal: La portaveu del PSC, Alicia Romero / ACN