L'Ajuntament de Barcelona va emetre l'1 d'abril un informe sobre les vulnerabilitats del jove que aquest matí ha estat desnonat d'un pis del Poble-Sec. El mateix mes es va lliurar l'informe al jutjat de primera instància per evitar el desnonament. 

L'informe de vulnerabilitat i exclusió residencial, al qual ha tingut accés parcialment ElNacional.cat fet pels Serveis Socials de l'Ajuntament de Barcelona, perseguia aturar el desnonament d'acord amb la llei catalana que preveu l'aturada del llançament per impagament del lloguer o la hipoteca.

L'informe, que avui Miquel Sàmper, exconseller d'Interior, ha negat que tinguessin els Mossos d'Esquadra, es va lliurar el mateix mes d'abril al jutge. Avui els Mossos d'Esquadra s'han presentat a l'immoble i han fet el desnonament utilitzant la força de la Brmo, que des de primera hora ha pres posicions davant la mirada escrutadora dels diputats de la CUP. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha dit a El Matí de Catalunya Ràdio que ha estat el mateix jutge qui havia ordenat la intervenció dels antiavalots en el desnonament. Però Miquel Sàmper no ha dit el mateix, al contrari. Ha explicat que la decisió d'enviar la Brigada Mòbil havia estat seva:  "L'actuació dels Mossos al desnonament del Bloc Llavors és responsabilitat meva. Hi hem enviat els antiavalots perquè hi havia molta gent concentrada que impedia l'arribada de la comitiva judicial". Tot i això, ha remarcat que els desnonaments no són una elecció dels Mossos, sinó que "és un jutge qui els ordena".

L'informe denegat

Tot i haver-hi informe de Serveis Socials emès des de fa més d'un mes, no ha servit per aturar el llançament. L'informe es va registrar el mes passat i té una vigència de sis mesos, però el jutjat va desestimar les vulnerabilitats i també interrompre el desnonament, que s'ha fet aquest dimarts al matí segons han informat fonts judicials a El Nacional.

Segons el jutge, el cas no és equiparable al que preveu la llei per impagaments i que no s'adapta als criteris per aturar el desnonament. L'escrit judicial que denega l'informe de Serveis Socials de l'Ajuntament de Barcelona exposa, segons fonts judicials, que l'ocupant de l'habitatge té 28 anys, que compta amb familiars que el poden ajudar a mantenir i li poden donar suport i afavorir un habitatge per viure.

La resolució judicial afegeix que el desnonat no té problemes de salut ni ningú a càrrec seu, i subratlla que no es tracta d'un desnonament per impagament sinó per una ocupació.