El PSC de Barcelona ha proposat el cantant Loquillo com a candidat a rebre la Medalla d’Honor de la ciutat, assegurant que es mereix la distinció per la seva “llarga i fructífera carrera professional i artística”, a més de la seva “contrastada i solvent trajectòria cultural”.

Així mateix, la proposta considera que José María Sanz, nom autèntic del rocker del Clot, ha expressat a través de les seves cançons “una singular manera d’exercir la seva orgullosa barcelonitat”, ja que la ciutat ha estat sempre “ben present a moltes de les lletres i composicions”.

Barcelona forma part de cançons escrites o interpretades per Loquillo com Avenida de la luz, Barcelona ciudad, Cadillac solitario o El rompeolas, entre d’altres.

Així mateix, el cantant ha donat suport a diverses formacions polítiques al llarg de la seva vida, inclòs el mateix PSC, tot i que a la campanya electoral del 2015 al Parlament de Catalunya va preferir donar suport explícit a Ciutadans. A més, són conegudes les seves opinions contràries a la independència de Catalunya. A l'abril del 2014 va assegurar que la consulta prevista per al 9-N era votar "per acabar amb la democràcia, igual que els nazis", tot i que després va assegurar que no pretenia comparar l'independentisme amb el nazisme

La proposta del PSC ha estat difosa i criticada per l’encara regidor de la CUP Josep Garganté, que ha demanat la dimissió del líder dels socialistes barcelonins, Jaume Collboni.