El PSC ha registrat una pregunta per la vicepresidenta i presidenta en funcions del consell de govern de la CCMA, Núria Llorach, sobre les declaracions d'aquest dimarts de la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, assegurant que havia donat "tocs d'atenció" a la CCMA per l'emissió de contingut en castellà per TV3.

David Pérez Ibáñez, portaveu socialista a la Comissió de Control de l'Actuació de la CCMA, interroga Llorach sobre si "considera que aquests tocs d'atenció per part del Govern respecten la independència" de l'organisme i quants cops s'han donat tocs d'atenció per l'emissió de continguts.

Els socialistes, que han registrat la pregunta perquè Llorach respongui per escrit, recorden que el llibre d'estil de la Corporació es recull que la producció i difusió de continguts de TV3 i Catalunya Ràdio és independent del poder polític i econòmic i que està guiada per criteris professionals i de servei públic. 

Vilallonga: "Veig massa castellà a TV3"

Tot plegat, després que la consellera de Cultura digués dimarts en una entrevista a 'SER Catalunya' que "a vegades" veu "massa castellà" a TV3 i que havia fet un "toc d'atenció" a la direcció de la cadena i la CCMA per l'emissió de la sèrie 'Drama', que es va estrenar el dilluns i que és una producció de RTVE en col·laboració amb El Terrat que combina el català i el castellà.

La consellera de JxCat deia que l'objectiu de la Generalitat és augmentar l'ús de la llengua catalana i que TV3 "té l'obligació" de contribuir-hi. Vilallonga va explicar que "segons quins dies" no sap si està veient "una cadena estatal o una catalana" i, en un missatge al seu compte personal de Twitter, va afegir: "L'ús social de la llengua catalana ha de començar per la televisió pública de Catalunya", esmentant TV3.

Plataforma per la Llengua també va acusar la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) de "continuar impulsant la política de castellanització de la televisió catalana". Més enllà de la crítica, també exigien a TV3 que rectifiqués ja que, al seu parer, aquesta política de sèries és "contrària als objectius fundacionals" de la televisió.