La Plataforma per la Llengua ha criticat a TV3 per haver emès la sèrie bilingüe Drama, que es va estrenar aquest dilluns amb polèmica a les xarxes per la qüestió idiomàtica. En dues piulades, l'entitat acusa la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) de "continuar impulsant la política de castellanització de la televisió catalana".

La Plataforma no només critica la televisió catalana per l'emissió en versió original d'aquesta producció de Ràdio Televisió Espanyola en col·laboració amb El Terrat. La sèrie té sis capítols i està protagonitzada per Elisabet Casanovas, Artur Busquets i Júlia Bonjoch, amb un enfocament per a 'millennials' i joves de la generació Z.

Més enllà de la crítica de l'associació, també exigeixen a TV3 que rectifiquin ja que, al seu parer, aquesta política de sèries és "contrària als objectius fundacionals" de la televisió. A més també critiquen la sèrie i TV3 per "entrevistes, comentaris i talls on es prescindeix del català". Al seu entendre, aquesta "política" és contrària als objectius fundacionals de la televisió pública, entre els quals, recorden, "contribuir a la normalització lingüística i cultural de Catalunya".

Crítiques des del Govern

Les crítiques a TV· per l'estrena de Drama no s'han quedat aquí ja que la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, considera que l'ús social de la llengua catalana "ha de començar per la televisió pública de Catalunya" i creu que necessita "tota l'atenció, tota".

A través d'un humor irreverent, la sèrie descobreix què va passar i com l'Africa ha de començar a prendre decisions per solucionar el drama que li cau a sobre. 'Drama' es podrà veure a TV3 amb una doble entrega setmanal després d'estrenar-se al canal Playz el febrer passat.