"Per part del PSC, no donem cap credibilitat a aquesta informació". Així s'ha expressat la portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados, sense poder amagar un tímid somriure, sobre l'informe desclassificat de la CIA que confirma que el president socialista Felipe González va donar la seva conformitat per crear el grup terrorista GAL als anys 80.

Per altra banda la portaveu socialista ha demanat al president Torra que "clarifiqui d'una vegada el calendari electoral. Granados ho ha demanat aquest dilluns en una roda de premsa telemàtica en la qual ha assegurat que "tenim un Govern desunit que només fa desgavells".

Granados, doncs, ha informat que la seva formació espera poder formar aviat el consell nacional per afrontar les eleccions al Parlament. "Portem 10 anys perduts de governs independentistes en què no s'ha aconseguit cap competència", ha acusat.

Sobre la gestió del coronavirus, Granados ha apuntat que "ERC ha decebut a propis i estranys en la gestió de la pandèmia" i ha tornat a reclamar un Govern fort.

En aquest context, Granados, ha volgut "posar de manifest el contrast entre un govern nou a Espanya que aprova mesures valentes en moments difícils i aquí portem deu anys de governs independentistes que han trigat tres anys en aprovar la renda mínima de reinserció". "Volem saber com s'aplicarà l'Ingrés Mínim Vital aquí a Catalunya", ha preguntat a la Generalitat.

En resposta a la demanda del vicepresident Aragonès, Granados ha explicat que la mesa de diàleg és entre el govern de l'Estat i el de la Generalitat i que "el PSC no es ficarà pel mig".