El secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa, ha celebrat aquest dilluns que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena no hagi dictat presó preventiva per a la secretària general d'ERC, Marta Rovira. En roda de premsa a la seu del partit, Illa ha destacat que els socialistes respecten totes les decisions judicials, agradin o no, "però cal celebrar que, en aquest cas, no hi hagi hagut una presó preventiva". També ha instat l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel a comparèixer.

Preguntat per la declaració de Rovira davant del jutge, Illa ha dit que comparteix amb ella que el referèndum de l'1 d'octubre no s'hauria d'haver celebrat. "Lamentem que el senyor Puigdemont no fes cas a la recomanació" de Marta Rovira, que ha explicat al jutge que va demanar de suspendre l'1-O per les càrregues policials, però que el llavors president Carles Puigdemont s'hi va negar. Per al PSC, "l'1-O no s'hauria d'haver celebrat, no tenia garanties de cap tipus i va ser un error fer-ho", segons ha subratllat Illa.

Sobre la situació de l'exdiputada cupera Anna Gabriel, que es troba a Suïssa i està citada a declarar davant del TS dimecres vinent, el dirigent socialista ha destacat que tant Gabriel com qualsevol encausat "han de fer front a les conseqüències de les seves decisions".