Els elogis de la consellera d'Acció Exterior i Transparència, Victòria Alsina, a l'empresa de repartiment Glovo continuen portant cua. Després que ERC hagi expressat el seu malestar amb aquest posicionament, el PSC també ha volgut collar el Govern i ERC registrant unes preguntes al Parlament de la mà del diputat Pol Gibert. "En relació a les declaracions de la Consellera d'Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina Burgués, on afirmava en un acte de l'Institut Ostrom veure en l'empresa Glovo "el model que volem". Interessa saber a aquest diputat i al seu grup parlamentari: és la posició del Govern prendre com a referència el model de la mercantil Glovo, com asseverava la Consellera Alsina?", diu una de les preguntes.

En la mateixa línia, el grup dels socialistes també demana saber si el Departament d'Empresa i Treball comparteix aquestes declaracions. El PSC, doncs, demana a ERC que es pronunciï oficialment des del Govern, ja que aquesta Conselleria està liderada pel republicà Roger Torrent.

 

"Està el Govern tramitant expedients d'inspecció de treball contra l'empresa Glovo?", pregunta el PSC, en referència a les diverses sentències contra l'empresa, com una del Tribunal Suprem del setembre del 2020, que va dictaminar que els riders —repartidors de les aplicacions— són en realitat falsos autònoms.

Alsina va lloar Glovo al sopar de gala de l'Institut Ostrom, think tank liberal de Catalunya, que va reunir els màxims exponents del liberalisme català i va reconèixer la carrera de l'exconseller d'Economia Andreu Mas-Colell i la trajectòria empresarial d'Oscar Pierre i Sacha Michaud, cofundadors de Glovo. 

La consellera també va avalar la tasca de l'Institut i la seva capacitat per haver esdevingut un think tank potent al país, i va felicitar l'entitat per participar "en el debat públic amb rigor metodològic" i amb una mirada liberal "sense complexos". 

El malestar d'ERC

Des d'ERC, la vicepresidenta de la Mesa del Parlament, Alba Vergés, ha respost que aquest no és el model que volen: "Fa molt temps que des del Govern es lluita pels drets i no pas per la vulneració de drets d'empreses com Glovo". El diputat Chakir el Homrani ha reivindicat "el nostre compromís en la lluita contra la precarietat i l’abús laboral d’algunes empreses de plataforma".

Des del Jovent Republicà també han criticat la consellera. Les joventuts d'ERC han dit que "els abusos laborals" no són el model que volen i han retret a Alsina que "ningú amb responsabilitat pot defensar la precarització del jovent". 

 

Imatge principal: un 'rider' de Glovo / Foto: Efe