Malestar a les files republicanes per les últimes declaracions de la consellera d'Acció Exterior i Transparència, Victòria Alsina, que durant el sopar de gala de l'Institut Ostrom va lloar l'empresa Glovo, assegurant que representa el model que volen des del Govern. Davant d'aquestes declaracions, diversos càrrecs públics d'ERC han utilitzat les xarxes socials per condemnar-ho.

Una de les primeres a carregar contra Alsina ha estat la vicepresidenta de la Mesa del Parlament, Alba Vergés, que ha assegurat que aquest no és el model que volen: "Fa molt temps que des del Govern es lluita pels drets i no pas per la vulneració de drets d'empreses com Glovo".

Tuit Vergés

 

També ha opinat sobre aquestes declaracions l'exconseller de Treball Chakir el Homrani i actual diputat dels republicans, que ha assegurat que des de fa anys el compromís dels republicans en la lluita contra la precarietat "és clar i inequívoc". I en aquest sentit ha acompanyat la seva piulada d'una imatge de quan era conseller en què el departament de Treball va anunciar que donava d'alta a 11.000 autònoms de Glovo i li exigia a l'empresa 16,2 milions d'euros.

 

Tuit Chakir

Han dit la seva també altres veus republicanes, com és el cas de la diputada Mònica Palacín, que ha sostingut que quan Alsina s'ha referit "al model que volem", fa referència al model que volen des del partit de Carles Puigdemont, i en la mateixa línia s'ha expressat el diputat Juli Fernàndez, que ha dit que el model que vol Junts, ERC el combat. 

Des del Jovent Republicà també han criticat la consellera. Les joventuts d'Esquerra han dit que "els abusos laborals" no són el model que volen i han retret a Alsina que "ningú amb responsabilitat pot defensar la precarització del jovent". 

Tuit Jovent

 

Sopar del liberalisme català

El sopar de gala de l'Institut Ostrom, think tank liberal de Catalunya, va reunir els màxims exponents del liberalisme català i va reconèixer la carrera de l'exconseller d'Economia Andreu Mas-Colell i la trajectòria empresarial d'Oscar Pierre i Sacha Michaud, que són els cofundadors de Glovo, i va ser en el marc d'aquest reconeixement que Alsina se'n va referir. 

La consellera també va avalar la tasca de l'Institut i la seva capacitat per haver esdevingut un think tank potent al país, i va felicitar l'entitat per participar "en el debat públic amb rigor metodològic" i amb una mirada liberal "sense complexos". 

Així mateix, va fer una crida a tota la societat a empoderar-se per crear un país millor i va assegurar que vol incorporar la col·laboració publicoprivada des del seu departament. 


En la imatge destacada, la consellera Victòria Alsina en un ple del Parlament / Sergi Alcàzar