L'expresident Artur Mas ha donat suport a l'exconsellera Àngels Chacón en l'acte de benvinguda d'aquest dissabte a 200 nous associats al PDeCat. L'expresident afirma que votarà aquesta formació, ja que “per aconseguir la independència necessitem fugir de la utopia, però també de la resignació i explicar la veritat d’allà on som”, segons declaracions recollides en una nota de premsa del partit.

Per la seva banda, la candidata a la presidència de la Generalitat ha assegurat que el PDeCAT és “un partit que entén la política com una eina  per millorar la vida de tots els catalans i catalanes. Exercim la representació  com a política del segle XXI: no tenim por d’exercir responsabilitats, ni a prendre  decisions”. Ha postulat la formació com la veu "serena, centrada i realista" de l'independentisme, que defensa "el diàleg, la negociació i la capacitat d'arribar a grans consensos dins el país".

Seguint aquesta línia, Mas ha reiterat que optarà pel PDeCAT perquè “necessitem un partit que, mentre no arriba la independència, es cuidi d’enlairar Catalunya” i “que torni a impulsar l’economia i el benestar dels catalans”. També ha recordat que “en política mai cap espai queda buit, si no hi anem, aquest espai algú l’omplirà i serà algú que està als antípodes del que pensem: no hi ha diputats que representin abstenció o el vot en blanc”.

Segons Chacón, Mas participarà en la campanya del 14-F “com vulgui i com decideixi”. Ha repetit també que el seu partit no es presenta a les eleccions per “pactar amb algú”, sinó “amb veu pròpia per explicar el nostre projecte”.

De cara a les eleccions del 14-F, l'exconsellera ha advertit de dos elements que poden anar en contra: l'evolució de la covid-19 i la desafecció política dels ciutadans que “pensin que ja no serveix per res anar a votar”. Ha assegurat que "cal fer d'altaveu per explicar la importància d'una decisió tan important com és en mans de qui deixem el nostre país".

El president del partit, David Bonvehí, considera que els 211 nous associats, sumats als més de 8.000 militants del partit, demostren que la formació és plena de vida.  "Els associats no sou només la base del partit, sou els cervells, els inspiradors de la nostra acció política", ha sostingut.