El diputat socialista al Parlament Raúl Moreno ha considerat avui que la sentència del cas Palau hauria de ser "suficient" perquè ERC es "replantegés" el seu suport a Junts per Catalunya en la legislatura que arrencarà amb la sessió constitutiva de dimecres i la posterior investidura presidencial.

L'Audiència de Barcelona creu provat que el Palau de la Música va servir per "emmascarar" el pagament de comissions de fins al 4% de la constructora Ferrovial a CDC, a canvi que "alts responsables del partit" no identificats li asseguressin l'adjudicació d'obres públiques.

"La sentència del Palau hauria de ser suficient perquè ERC es replantegés el seu suport a JuntsXCat (PDeCAT o CDC, 'tanto monta'). No ho farà. Que CDC s'emportés, com a mínim, el 3% de les adjudicacions públiques durant anys no sembla suficient. Curiosa forma de 'defensar Catalunya'", ha assenyalat Moreno a través de Twiter.

De la seva banda, el també diputat socialista i líder de les joventuts del PSC, Pol Gibert, ha rescatat un tuit de l'expresident català Carles Puigdemont el 2010, quan l'ara candidat de JuntsXCat acusava els socialistes que "amb la comissió (parlamentària) del cas Palau, el PSC confon les seves pròpies manies i obsessions amb la realitat. Per això han arruïnat el país".

"Hola Puigdemont -ha escrit Gibert al costat d'una captura d'aquest tuit-. No sé si t'ha arribat la notícia a Brussel·les, però sembla que hi havia alguna cosa més que 'manies' i 'obsessions' dels socialistes. D'arruïnar el país, millor no en parlem, no?".