El PSC també s'encarrega d'espantar el fantasma del tripartit i un possible pacte amb ERC després de les eleccions al Parlament del 14-F. En una roda de premsa d'aquest dilluns, l'eurodiputat socialista Javi López ha plantejat el següent plebiscit: "Les eleccions aniran de tenir com a president de la Generalitat a Pere Aragonès o en Miquel Iceta".

Així doncs, López ha donat per impossible qualsevol mena d'acord amb els republicans, igual que va fer el mateix president d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, en una entrevista a ElNacional.cat. "Aquestes eleccions aniran sobre si continuem amb el procés i l'actual Govern o cerquem una alternativa de bon govern, d'eficàcia i de superar ferides internes a Catalunya, i això ho representa el PSC", ha reivindicat.

López ha acusat Aragonès de ser "l'actual responsable del desori que es viu a la Generalitat de Catalunya" i ha insistit que els comicis seran per ratificar l'actual vicepresident o fer "un canvi pensant en la vocació de gestió, la bona governança, arribar a acords i col·laborar amb la Unió Europea i el govern d'Espanya".

L'eurodiputat també s'ha referit a la victòria de Laura Borràs a les primàries de JxCat per dir que ha guanyat "l'hereva política de Quim Torra". També ha volgut recordar que mentre a la formació del president Puigdemont "només van votar uns 4.000 afiliats, a les del PSC hi voten unes 10.000".

Segueix en directe tota l'actualitat sobre el coronavirus (Covid-19).

Els pressupostos i la sedició

Sobre els pressupostos espanyols, López ha celebrat que el govern de Sánchez i Iglesias ja tinguin la majoria necessària per aprovar-los i ha emfatitzat que els "únics partits catalans que hi votaran en contra seran la dreta catalana", en referència a JxCat, "la CUP i Vox". 

Pel que fa a la reforma del delicte de sedició, sobre la qual els comuns han apressat avui mateix al ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, a tirar-la endavant​, López ha recordat que és sabut que "el pla del govern espanyol és equiparar-lo amb la resta de codis penals europeus".

Per últim, l'eurodiputat ha acusat Polònia i Hongria de "fer xantatge" als europeus amb el seu vet al fons de recuperació europeu però s'ha mostrat confiat que es pugui solucionar aviat. Per gestionar els fons, López ha exposat que serà necessari "pensament estratègic com a país a llarg termini, acords transversals i acords públicoprivats i col·laboració institucional". "Per això és necessari un govern nou a la Generalitat", ha conclòs.