Queda poc per a les eleccions al Parlament que, si no canvia res, se celebraran el proper 14 de febrer. A mesura que s'acosta la data són molts els mitjans que encarreguen enquestes per intentar aproximar-se al resultat dels comicis. 

Enquesta El español eleccions 14 F

Segons un sondeig d'El Español realitzat per SocioMétrica, el PSC i Junts per Catalunya podrien empatar en escons. Els de Salvador Illa, que aquest dilluns ha anunciat que demà deixarà el càrrec de ministre per centrar-se en la campanya, aconseguirien entre 30 i 31 representants al Parlament, gairebé el doble dels que té actualment: 17.

Per la seva banda, la formació liderada per Laura Borràs trauria entre 31 i 33 representants, uns resultats similars als de les eleccions del 2017, quan va aconseguir 34 representants. 

ERC perd el lideratge

El sondeig d'aquest digital pren el lideratge als de Pere Aragonès, els quals guanyarien les eleccions segons la majoria d'enquestes que es publiquen darrerament. El Español​ pronostica que ERC aconseguiria entre 29 i 31 diputats al Parlament, actualment en té 32.

Pel que fa a Ciutadans, que seria la quarta força a la Cambra catalana, podria aconseguir entre 15 i 17 escons, una xifra que està molt lluny dels resultats del 2017, quan van ser la força més votada amb 36 escons.

Els comuns, liderats per Jéssica Albiach, mantindrien uns resultats similars als del 2017; ara tenen 8 diputats i aquesta enquesta els n'atorga entre 7 i 8. Els anticapistalistes de la CUP es veurien amb opcions de millorar els seus resultats respecte als darrers comicis: ara tenen 4 diputats i, segons aquest sondeig, podrien aconseguir-ne entre 5 i 6.

Finalment, les formacions espanyolistes i de dretes del PP i Vox empatarien en diputats al Parlament: els d'Alejandro Fernández (PP) i els de Vox obtindrien entre 6 i 7 representants. Actualment el PP català té 4 diputats al Parlament i Vox encara no s'ha presentat mai als comicis catalans. 

L'efecte Illa es desinfla, segons altres enquestes 

Tot i que aquest digital dona la victòria dels comicis als socialistes, aquest mateix dilluns La Razón ha publicat la seva enquesta, que prediu tot el contrari; una davallada de l'efecte Illa. Si ara se celebressin eleccions, es desinflaria l'efecte Salvador Illa i el PSC quedaria relegat a la tercera posició. El partit que lidera l'encara ministre de Sanitat, Salvador Illa, aconseguiria 25 escons al Parlament. 

Tot i que el PSC millora el seu resultat respecte a les eleccions del 2017, on va aconseguir 17 diputats, no ho fa amb tants escons com prometia el baròmetre del CIS de dijous passat. El Centre d'Investigacions Sociològiques augurava que el PSC podria obtenir entre 30 i 35 escons a les eleccions catalanes i superaria ERC, que n'obtindria entre 31 i 33, i JxCat, que es quedaria amb 20-27.