El PSC “desitja” que el Tribunal Suprem rebaixi aquest divendres les mesures cautelars imposades als consellers i els Jordis perquè puguin sortir de la presó i poder “confrontar idees” amb ells de cara a la campanya del 21-D, que comença el proper dilluns. Així ho ha assegurat el director de campanya del partit, Salvador Illa, mentre els membres del Govern i les entitats sobiranistes declaraven a Madrid davant de l’alt tribunal.

En aquest sentit, Illa també ha demanat al president Carles Puigdemont que torni de Brussel·les perquè assegura que “cal afrontar les conseqüències” i no “fugir de Catalunya i de les seves responsabilitats”. Illa també ha aprofitat la roda de premsa per tornar a carregar contra els independentistes i ha assegurat que no faran president ningú que aposti per la separació amb Espanya perquè “s’ha demostrat que és dolenta i perjudicial per a Catalunya, Espanya i Europa”.

Pel que fa al recurs de Podemos al 155, els socialistes han tornat a defensar la necessitat de la seva aplicació i n’han tornat a culpar el president Puigdemont per no haver convocat eleccions i haver tirat endavant la declaració d’independència. Així, han preguntat a la formació morada si no “està a favor que els ciutadans” s’expressin a través de les eleccions”.

Illa també ha retret a la candidata de Ciutadans, Inés Arrimadas, la seva crítica a la hisenda federal proposada per Iceta, i li ha preguntat si ella “no vol més recursos per a Catalunya”. Finalment, el director de campanya ha instat la resta de partits a fer una campanya “respectuosa” i que transcorri en un clima de “serenor”.