El diputat del PSC Jordi Terrades ha exigit avui que la ciutadania no hagi de pagar l'"error" del Govern amb l'adjudicació d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL) i ha avançat que els socialistes impulsaran mesures per garantir que els responsables d'aquest "nyap" assumeixin la seva responsabilitat.

El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs presentat per la Generalitat i ha ratificat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que va declarar nul el procediment d'adjudicació de la gestió de l'empresa pública Aigües Ter-Llobregat (ATLL), ha confirmat l'Alt Tribunal. La decisió deixa en l'aire la major privatització duta a terme per la Generalitat, que a final del 2012 va adjudicar la gestió d'ATLL a un consorci liderat per Acciona i per BTG Pactual.

En un comunicat, el diputat de Socialistes-Units per Avançar Jordi Terrades ha anunciat que el seu grup impulsarà "totes les iniciatives parlamentàries que facin falta perquè els responsables de la que pot ser la pitjor pèrdua de la història de les finances públiques del país es facin responsables i n'assumeixin les conseqüències".

Terrades ha recordat les "nombroses ocasions" en què el seu partit va advertir del "nyap" que el Govern d'Artur Mas estava duent a terme i de les "gravíssimes conseqüències que podria tenir". "Els socialistes no permetrem que sigui la ciutadania qui hagi de pagar els errors de Mas i els seus consellers", ha avisat el parlamentari del PSC.

Els comuns criden a recuperar la gestió de l'aigua

Per la seva banda, el diputat de Catatunya En Comú Podem (CatECP) David Cid ha assegurat aquest dimecres que el seu grup creu que ha arribat el moment de recuperar la gestió pública de l'empresa Aigües Ter-Llobregat.

"Ha arribat el moment de recuperar la gestió pública d'Aigües Ter-Llobregat. Esperem que tothom estigui a l'altura. Des CatECP farem costat a Aigua és Vida", ha dit a Twitter en referència a la plataforma per una gestió no mercantil de l'aigua a Catalunya.

En l'acord sense signar de JxCat, ERC i la CUP​ per a la investidura de Carles Puigdemont, que encara està en l'aire, ja hi figurava la nacionalització d’ATLL.