La campanya del PSC s'ha aturat aquest dissabte a Girona, una ciutat on els socialistes van aconseguir fer-se amb la victòria a les passades eleccions municipals tot i que han quedat descavalcats del govern del consistori arran d'un acord entre CUP, Junts i ERC, que ha situat Lluc Salellas al capdavant de l'alcaldia. "No has estat alcaldessa pel sectarisme i la ràbia d'un nacionalisme perillós que avui encara hi és i no s'ha acabat, però s'acabarà", ha retret el cap de llista gironí a les eleccions generalsMarc Lamuà, dirigint-se a la qui va ser alcaldable socialista per Girona, Sílvia Paneque.

🟡 Llistes electorals a les generals 2023 a Catalunya
 

El míting, que aquest cop ha arrencat al ritme de People have the power de Patti Smith en comptes de Mi querida Espanya de Cecília, ha recordat repetidament la victòria del PSC a la capital gironina a les darreres municipals. Lamuà ha agraït a Paneque la feina feta "quan aquesta ciutat s'estava separant" i ella va estar "sempre al mig", amb una feina que ha descrit com una "heroïcitat".

Junts i Aliança Catalana

La dirigent socialista gironina també s'ha referit durant la seva intervenció als seus rivals a les municipals. Després d'assegurar que la qui va ser cap de llista de Junts, Gemma Geis, ha cridat a "arreplegar el populisme nacionalista", s'ha preguntat si això "és una confessió" i "ja no se n'amaguen que són populistes i nacionalistes". "Quina distància hi ha entre Aliança Catalana i algunes de les declaracions més inflamades dels que es declaren populistes nacionalistes?", s'ha preguntat.

Illa, que ha felicitat Paneque pels resultats, la feina i la paciència estratègica, ha recordat també la victòria de 13 alcaldes gironins que eren presents al míting de l'auditori de la Fira de Girona, i ha cridat a la mobilització també de les comarques gironines. "Això de la mobilització massiva es diu en abstracte i es pensen que ja ho faran els de l'àrea metropolitana", ha advertit emplaçant a concentrar fins al darrer vot en Pedro Sánchez.

Illa, però, igual com la cap de llista, Meritxell Batet, ha concentrat la seva intervenció en subratllar la feina feta pel PSOE i carregar contra la campanya del PP. Batet ha cridat a la mobilització i ha advertit que Girona ha de ser punta de llança de la victòria dels socialistes a tot l'Estat. Batet ha reclamat el vot per defensar les polítiques progressistes, el model econòmic, i les polítiques socials que ha impulsat el PSOE, però també per la política que ha fet Pedro Sánchez a Catalunya. "El president del govern, Pedro Sánchez, se l'ha jugat per nosaltres i ha funcionat. Avui el clima social a Catalunya és infinitament millor. I no ho ha fet per un càlcul electoral, ho ha fet per convicció profunda, perquè és un governant que era conscient que era el president d'un govern d'Espanya i Catalunya està dins d'Espanya", ha subratllat.