Lluc Salellas es converteix en el nou alcalde de Girona. Els portaveus de Guanyem, ERC i Junts han anunciat aquesta setmana l'acord al qual s'ha arribat per fer Salellas el nou alcalde de la ciutat. Tant ell com Gemma Geis (JxCat) i Quim Ayats (ERC) han destacat la solidesa del tripartit que governarà. Tots ells sumaran 17 dels 27 regidors possibles. 

🔴 En Directe | Constitució dels ajuntaments a Catalunya i Barcelona, DIRECTE

Aquest acord ha deixat la llista més votada sense opcions per aconseguir l'alcaldia de Girona. Les eleccions del 28-M van donar 8 regidors al PSC i a Guanyem, tot i que els socialistes van guanyar per gairebé 700 vots. Junts, que fins ara tenia l'alcaldia, es va quedar amb 6, ERC amb 3 i el PP i Vox amb un cadascun.

Salellas jura el càrrec

Salellas, que ha jurat el càrrec amb la fórmula de l'AMI, ha subratllat que el govern és "legítim", tindrà com a objectiu "millorar les condicions de tots els gironins i gironines, i contribuir a fer una ciutat i un país millor". "Hi haurà qui voldrà vendre la imatge que és de part; però serà ampli, fort, de canvi i transformació", ha afirmat. El tripartit s'ha estrenat amb els retrets de la socialista Sílvia Paneque, que tot i guanyar les eleccions queda a l'oposició. Ha dit que l'alcaldia "té un preu alt" i que és l'acord "més difícil d'explicar de la història".

El PSC critica l'acord

Sílvia Paneque, la socialista guanyadora de les eleccions, ha felicitat Salellas i li ha desitjat sort en el seu exercici com a alcalde. Ara bé, ha assegurat que l'acord de Guanyem, Junts i ERC "no té una explicació senzilla" i que ignora que els ciutadans van votar per un canvi, tot i que ha allargat la mà per arribar a acords pel bé de la ciutat.

Gemma Geis ha advertit que Girona "s'enfronta a reptes a què mai fins ara s'havia enfrontat", i ha defensat la necessitat de grans aliances per a la ciutat com la que aquest dissabte ha investit Salellas.

El regidor d'ERC Quim Ayats ha admès que hi ha desigualtats a la ciutat, però ha instat a "eradicar" per acostar-se a la igualtat i la justícia social que els ciutadans anhelen.

PP i Vox

Jaume Veray (PP) ha demanat una institució més propera i àgil, i ha assegurat que la ciutat té un problema de seguretat i que la Policia Local està "enfrontada" amb el govern municipal, per la qual cosa ha demanat tornar a les patrulles mixtes amb els Mossos d'Esquadra.

El regidor de Vox Franciso Javier Dominguez ha alertat de "la deriva separatista i sociocomunista" que, segons ell, afecta els barris de Girona, i s'ha compromès a treballar per restablir la llei i l'ordre a la ciutat.