El PSC avala la línia dura del PSOE i veu amb bons ulls la revisió del Codi Penal feta per Pedro Sánchez per a “adaptar” el delicte de rebel·lió als fets ocorreguts a Catalunya. Així ho ha defensat aquest dimarts el secretari d’organització dels socialistes catalans, Salvador Illa, que s’ha mostrat partidari “d’obrir aquest debat i aquesta reflexió”, en la mateixa línia que el secretari general del PSOE.

“Efectivament s’ha de fer una reflexió sobre aquests delictes contra la Constitució, que probablement estan pensats per fets d’etapes anteriors i que s’han d’adaptar a la realitat del segle XXI”, ha justificat el dirigent socialista. No obstant això, ha afegit que els agradaria que “no fos a l’escalf de fets concrets”, malgrat que consideren “imprescindible” fer-ho.

Per altra banda, Illa també s’ha mostrat a favor de la reforma de la Llei d’Igualtat per a sancionar polítics xenòfobs, amb la mirada posada en els articles del president Quim Torra. “És molt greu que qualsevol persona emeti comentaris xenòfobs, i encara més en el cas de responsables públics”, ha afirmat. “Tota prevenció és poca”, ha afegit.

L’allargament del 155, responsabilitat de Torra

El secretari d’organització del PSC també ha responsabilitzat el president Torra d’un eventual allargament de l’aplicació del 155 per nomenar consellers a la presó i l’exili. “Si Torra no rectifica, es dilata el 155, i això és responsabilitat seva”, ha assegurat. En aquest sentit, ha demanat que la presa de possessió del nou Govern sigui “total”, i no “parcial”.

Sobre les agressions feixistes a Canet, el dirigent socialista ha lamentat els incidents. No obstant això, també ha reclamat que l’espai públic sigui “neutre”, i que per tant no ha de ser “colonitzat”.